sobota 30. ledna 2016

Princezna Alžběta - Alison Weir

Jupííí. Tahle se povedla. Začalo mě bavit používat jako zkratkovitou recenzi na knihy barvu, kterou si představím při tom, když si na knihu vzpomenu.  Tahle je rudá. Ne úplně rudá jako trenky kluků kdysi ve škole při tělocviku, ale temná - karmínová. Uff, muži nepochopí tyhle jemné niance, různé síly a hloubky barev, ale pro mě je ten rozdíl důležitý. Prostě je sytě karmínová.

Měla jsem chuť na historickou knihu. Mám ráda historické filmy z téhle doby. Nebudu si hrát na chytrou od jakého století a do kterého panovníka přesně, ale takový ten francouzský dvůr, vysoké bílé paruky, široké krinolíny,..  Tady jsme v Anglii, vláda Tudorovců.

Příběh Služebnice - Margaret Atwood

Tak nevím,.. - taková ta žlutohnědá co se nosila loni,.. Nezáživná, málo slušivá, taková co není nápadná,..
Těšila jsem se na ni, ale asi nejsem dost intelektuální nebo nevím. Kniha oceněná hned několikrát, námět zajímavý, myšlenka silná, kritiky oslavné,.. Opravdu jsem se těšila.

Hrej hráčem - Emma Hart

Tahle je z tetralogie - The Game. Ale asi prostě nejsem typ na tyhle knihy,... Tahle by měla růžovou barvu. Jo, je to romantika. Ať si každý říká co chce - je to čirá středoškolská romantika. Kdyby mi bylo -náct, tak bych ji asi milovala.

sobota 23. ledna 2016

Není přání jako přání - Alexandra Potter

Krásná. Krásná, vtipná, hřejivá, milá,.. Nevím proč, ale napadlo mě, že by se daly knihy pojmenovávat i podle barev. Tahle je pro mě oranžová. Přesně jako podzim. Podzim miluju,..Jen šumí listí, občas mě nějaký list cvrnkne do nosu, můžu šlápnout do kaluže když chci a nikdo mě nenapomene,.. Tak nějak je tahle kniha oranžová a lehká. Ona má tedy oranžovou obálku, ale tu jsem viděla až po přečtení. asi souznění duší :-) Booože jsem nějaká patetická. No přečtěte si ji sami a uvidíte :-) Určitě si ještě něco od téhle autorky vyberu.

neděle 17. ledna 2016

Tajnosti - L. Marie Adeline

Hmmm,.. lehce erotické čtivo. Tohle bylo do tramvaje trošku náročnější :-) Poté co jsem kdysi četla 50 odstínu kde čeho a první díl byl celkem ok, druhý nuda kde jsem četla jen milostnou emailovou komunikaci a třetí jsem nedočetla - jsem na jinou takovou knihu neměla chuť. Tahle ale byla překvapivě fajn. Až je mi líto, že se mi nikde nepodařilo stáhnout druhý díl -  asi mě to donutí zajít si do knihovny pro "opravdovou" knihu.

Stříbrná zátoka - Jojo Moyes

Tuhle jsem si stáhla tak nějak zkusmo, jakože když má na obálce " bestseller" tak schválně. A jo, pokud někdo rád romantiku, tak do ní. 4etla se lehce a i když to úplně není to pravé pro mě, tak se mi líbila. Vracet se k ní nebudu, ale někam do vlaku, na pláž, relaxovat u kamen - super.

Projekt manželka - Graeme Simsion

Kouzelná kniha plná inteligentního humoru. Přečteno jedním dechem, smála jsem se místy nahlas. Miluju vtipné knihy. Doporučuji na zlepšení nálady - úspěch zaručen :-) Druhý díl bohužel nemám, ale já si počkám :-)

úterý 12. ledna 2016

Útěk z tábora 14 - Blaine Harden

Náročná kniha,... V některých anotacích jsem narazila na to, že se čtenáři zaobírali nesrovnalostmi v příběhu, který má být podle skutečného příběhu, nicméně na faktu jako takovém to příliš nemění,.. Možná pochmurné čtení, ale stojí za to si knihu přečíst.

Selekce - Kiera Cass

No dobře, poslední ulítlá trilogie na delší dobu, slibuju. Ale někde jsem na ni narazila, dobře se četla, tak co už,.. Ale malé varování - je to hodně mlaďounké čtení :-) Takový princ a princezna a ona neví, on neví,.. ale jo, je to čtivé. Trochu napětí a prostě to nějak uteklo. Na dovolenou určitě brát.

Povstalecká trilogie - Veronica Roth

A zase na stejné vlně. Podobné jako předchozí trilogie. Asi známější. Opravdu berte jako oddechové čtení. Nechybí napětí ani romantika, to určitě ne, ale po pár knihách tohohle žánru prostě nepřekvapí. Každopádně je to fajn napsané, takže se to hezky čte. Taková pohodovka.b Na poslední díl se teprve chystám. Někdy třeba :-)

Matched - Ally Condie

Příjemná trilogie dystopie. Podobně jako Hunger games se příjemně četla, hrdinové úžasní, problémy veliké, dva muži jedna žena, rozuzlení  na konci - no vše na svém místě. Nic překvapivého, ale fajn. Milá oddechovka.

čtvrtek 7. ledna 2016

Poslední aristokratka - Evžen Boček

Nevím co mám proti českým autorům. Zřejmě je to nějaký pozůstatek povinné školní četby.. A přitom tohle je tak příjemná kniha. Ironická, milá, vtipná - celá já :-) no nic,.. Potřebuju tu zimu nějak přestát. Tohle byla dobrá volba. Druhá kniha taky fajn -  autor je kastelán tak ví o čem píše. Chtěla jsem vzít do ruky i třetí jeho knížku ale ohlasy nejsou nic moc tak třeba někdy,..

Okouzlující čarodějka - Jill Barnett

Úplně akorát kniha na moje jízdy tramvají. Obálka nic moc - jsem ráda že jsem to i tak zkusila. Lehké vtipné čtení, které Vám zpříjemní právě nadešlou zimu. Zahřeje, pobaví, nevadí když musíte vypnout čtečku a vystoupit - lehce se zas vrátíte do děje. Zas trochu romantika a zas to není takové to - ona ho chce, on ji ne, pak on ji chce ale nemůžou, nakonec se stejně vezmou,... nene, nic takového. Určitě si ji přečtěte, až si budete chtít odpočinout.

Espressologie - Kristina Springer

Milá kniha, jemná, lehce romantická a přitom ne moc kýč. Rychle se četla, až mi bylo líto toho rychlého konce. Taková jedno až dvojhubka :-)  Opravdu jsem byla mile překvapená.

sobota 2. ledna 2016

Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky

Tak z jiného soudku. Na doporučení jsem vzala do ruky tuhle knihu a byla jsem mile překvapena, jak se mi tenhle pro mne nový žánr, dobře četl. Tak dobře, prostě je to dobrým autorem, ale stejně,.. Pokud máte chuť zkusit něco jiného než doposud, pokud jste nikdy nevzali do ruky nějakou postapokalyptickou knihu tak s chutí do ní.

Utekl jsem z Osvětimi - Rudolf Vrba

Nějak jsem se začetla do tohohle tématu. Knihy na které jsem natrefila jsou dobře napsané, čtou se jedním dechem, i když mám po jejich přelouskání vždycky nějak jinou náladu,... Nehledejte v tom hlubokou myšlenku, ale aspoň jednu z nich by si měl asi přečíst každý,.. Obálka mě moc nelákala, ale jsem ráda že jsem to nevzdala.

Podle skutečného příběhu.

Vypravěčka - Jodi Picoult

Krásně napsaná kniha, jedna z mých oblíbených. Sice jsem místy zadržovala slzy, ale taková má kniha být. Má vám ukázat jaké to bylo, má vám umět přesně věci přiblížit,..

Nástroje smrti - Cassandra Clare

Autorka opět píše pod pseudonymem. Myslím, že tyto knihy byly před Pekelnými strojemi, ale to nic nemění na tom, že buď byste měli číst jedno nebo druhé. Protože obě série jsou si dost podobné. Víc se mi líbily Pekelné stroje. Tuhle sérii jsem ani celou nedočetla. Skončila jsem u třetí knihy a i to bylo spíš proto, že  jsem zrovna nevěděla co jiného číst,.. Ale třeba to nějakého čtivého maniaka uspokojí :-) I proto dávám obsah jen prvního dílu, buď se začtete nebo ne.

Pekelné stroje - Cassandra Clare - Judith Rumelt

Opět YA fantasy a opět trilogie. Tady je asi trochu víc romantiky, líbilo se mi míň než Hunger games, ale četlo se to lehce.

Hunger games - Suzanne Collins

Jako první jsem si do své čtečky stáhla Hunger games. Uznávám, že je to trochu profláknutý kousek, ale zato čtivý a daleko lepší než jeho filmové zpracování. A ano - mám ráda YA fantasy. Přiznávám se dobrovolně. Je to pro mne relax a odpočinek mezi starostmi všedních dní.

Proč jsem tady

Začala jsem číst. Hodně číst. Čtu denně na cestě do práce i zpět. A chci si ty knihy pamatovat a chci se o ně podělit. Proto jsem začala psát tenhle rádoby blog. Berte ho prosím jen jako součást mé knihovny, jako inspiraci nebo ho prostě ignorujte. Sama vždy dlouho hledám po jaké knize sáhnout proto doufám, že třeba jen jednomu z Vás tuhle práci ulehčím. Vítejte,...

Něco málo o holce z tramvaje

Vždycky jsem četla ráda, ale až zas poslední dobou na to najdu trochu času cestou do práce a zpět. Prostě nastoupím do tramvaje a zapíchnu nos na půl hodiny do knihy nebo do čtečky.

Někdo dává knihám hvězdičky, někdo čísla - já jim začala dávat barvy. Fakt, zkuste to. Představte si knihu kterou čtete a uvidíte, že je barevná. Pro každého jinak.

Za každou návštěvu jsem ráda, každý komentář mi napoví, co jsem udělala dobře nebo špatně.